dilluns, 10 de juny del 2019

GASTRONOMIA


Les patates emmascarades




Les patates emmascarades s’elaboren amb una varietat de patata negra de primera qualitat, que es conrea en indrets d’alçada i és típica del Berguedà.

La peculiaritat d’aquest plat rau en d’una rosta de cansalada, tot i que es tracta d’un producte que permet fer combinacions més innovadores.

Els pèsols negres


Aquest llegum, conreat en zones de muntanya i en quantitats molt petites, té una forma irregular. Quan és cru el seu color és verd grisós, però un cop cuit s’enfosqueix, adquirint una tonalitat que va del morat al negre. A més té una textura fina i un gust profund i aromàtic.

El blat de moro escairat


El blat de moro escairat és una varietat del blat de moro groc, que es començà a conrear al segle XVIII. Es tracta d’un tipus de cereal que només es troba a la comarca del Berguedà.
El seu peculiar color blanc s’adquireix a través del procés d’escairat.

Font de totes les imatges: turismeberga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada